De mens is emotie. En omdat emotie veranderlijk is en in vele vormen voorkomt, is het niet verwonderlijk dat emoties een wereld van actie en reactie in de mens brengen. Denk aan vreugde en verdriet, maar ook valse emotie als afgunst, agresssie, boosheid, hoogmoed of haat.

Vaak heeft men de aanwezigheid daarvan in zichzelf niet in de gaten. Of we negeren ze door bijvoorbeeld te zeggen: “Zo ben ik nu eenmaal, het is de aard van het beestje.” Als we dat doen, geven we die emoties de kans een geheel eigen weg te gaan. Zelfs van opa/oma op vader en moeder op zoon en dochter.

Zo ontstaan opeenvolgende generaties van mensen met emotioneel gestuurde problemen. Met alle ongemakken van dien. Extern kunnen ze leiden tot onenigheiden, onaangepast gedrag en zelfs vormen van autisme. Intern veroorzaken ze ziekten, depressies, chronische vermoeidheid en psychologische en psychiatrische aandoeningen.

English Version
IZH
In de kern
Emotie
Harmonie
Inzicht
Column
Wat houdt onze begeleiding in?
Contact
“Enkele jaren geleden heb ik mijn geestelijk gehandicapte broer van 43 voor het eerst meegenomen naar de praktijk in Weert. Mijn broer verblijft doordeweeks in een opvangtehuis en in de weekends thuis. Daar was hij altijd vreselijk agressief. Slaan, schoppen en gooien; het leek alsof alle opgekropte woede er dan uitkwam. Hij moest ook niets hebben van therapeuten.

Vanaf het eerste bezoek aan Jacques en Audrey voelde hij zich goed en wilde hij zelfs terug. Na diverse sessies werden de woedeaanvallen merkbaar minder.

We komen er nu nog één keer per maand en mijn broer verheugt er zich telkens op.
Hij heeft al maanden geen woedeaanvallen meer gehad en hij is veel mondiger en spontaner geworden. Onze weekends zijn nu een stuk rustiger en vrolijker."