Feest

Als men het woord feest moet definiëren, denkt men meestal in het groot. Het vieren van een bruiloft, verjaardag, geboorte of eindexamen. De presentatie, luxe en originaliteit zijn van essentie. Kosten zijn niet van belang, al komt men in het rood!

Men doet alle pogingen om zo creatief mogelijk te zijn. Aan de orde is ook een overvloed aan spijs en drank. Op een feestdag kan men genieten met volle teugen. Dit geldt voor groot en klein. Pronken, showen, flirten, roddelen; het is onoverkomelijk op een feest. Tegen wil en dank.

Na zo een feest mag men zich wel eens afvragen of men zichzelf kon zijn. Dit gezien de vele concurrentie, ongemakken en onnatuurlijkheden die plaatsvinden tijdens een feest. Ben ik mezelf geweest of heb ik mij laten overtroeven door jaloezie, ondankbaarheid of venijn? Heb ik me gedragen zoals het hoort of heb ik me gedragen als een beest…?

Gelukkig heb ik geen last van dit fenomeen. Ik zorg ervoor dat ik overal mezelf ben. Ook heb ik pret, overal en in het algemeen. Waar en wat ik ook doe, ik zorg ervoor dat ik te allen tijde mezelf herken.

Een bijzonderheid of bijzondere remedie, zal men zich afvragen. Nee, het is vrij simpel… Ik ben blij en tevreden met alle dagen. Zonder een traan van spijt op mijn gezicht…, zelfs geen rimpel.

Voor mij is elke gelegenheid tot vieren
een feest!

Een simpel uitstapje met de juiste persoon dat met waarde plaatsvindt. Elke viering, die geboren is uit doorzettingsvermogen en de juiste intentie, is een feest! Elke geslaagde dag waar ik naar terugblik met tevredenheid, waardering, respect en liefde is een feest!

Dit alles heeft niets te maken met rangorde, status of kapitaal. Het heeft wel met innerlijke creativiteit, vreugde en eenvoud te maken. Zonder dit alles is mijn leven kaal en zelfs in sommige contexten fataal! Tevredenheid, het juist inschatten van waarden, om de juiste redenen plezier en vreugde kennen… dat zijn de levensomstandigheden die mij diep kunnen raken!

Iedere dag kan een feest zijn als men het leven echt waardeert. Je hoeft het alleen maar te zien. Verwijder de stagnatie, die jouw leven onteert. Dan ben je beter in staat om jouw leven te stabiliseren en geef je het een tien!

Vergeet niet te glimlachen om je eigen fouten, om ze daarna te herstellen. Van iedere dag kan je leren, liefst met een glimlach op je mond. Het is zeer eenvoudig om een oordeel over je te vellen of te laten vellen!

Een dag met inzicht en waardering maakt het leven aangenaam en gezond! Zo zie je dat iedere dag een feest kan zijn. Dit geldt echt voor groot en klein!

Audrey

English Version
IZH
In de kern
Emotie
Harmonie
Inzicht
Column
Wat houdt onze begeleiding in?
Contact
• Individuele bestaansrecht »

• Schoonheid komt
van binnen »

« Feest

• Kind zijn »

• Zonlicht en warmte »

• Wat is het heerlijk om een man te zijn »